Etape de referință in productia focarelor Ruegg – de la Zumikon, pana in prezent

Etape de referință in productia focarelor Ruegg – de la Zumikon, pana in prezent

Încălzirea ecologică cu Rüegg Violino Tunnel 55×98 și Violino Tunnel 45×80 cu catalizator. Noile focare tunel Rüegg completează portofoliul actual Rüegg. Sunt seminee cu un gest generos, adaptate spatiului individual de locuit. De sine stătătoare în cameră sau ca separator de cameră, vin în 3 dimensiuni diferite și oferă un cadru natural pentru foc. Violino Tunnel 55×98 și Violino Tunnel 45×80 sunt primele șeminee de la Rüegg care au fost lansate cu catalizator. Ca rezultat, atinge valori termice excelente și mai ridicate și aduce o contribuție importantă la menținerea unui mediu sănătos.

2023- Lansarea noilor modele Rüegg RAS (RAS 50x68x42, RAS 50x80x42) WORLD OF FIREPLACES- LUMEA SEMINEELOR din Leipzig. Rüegg lansează FOCUL AMBIENT. Un foc electric, care combină aura de pace și securitate cu cea mai recentă tehnologie de hologramă într-un design modern și estetic. Lansarea noii serii de șeminee cu două fețe din generația FLEX-LINE numită Semineu Rüegg RII. 2018 În cursul anului 2017/2018, au fost create 12 șeminee diferite cu 3 fețe din generația FLEX-LINE cu numele Semineu Rüegg RIII. Matthias Rüegg se retrage din activitatea operațională și se concentrează acum asupra rolului său de președinte al consiliului administrativ. Richart Landolt preia funcția de director general al Rüegg Cheminée Schweiz AG.

2015- pentru a beneficia de sinergii și de o echipă multilingvă la un singur loc, este deschis centrul de competență Rüegg din Hinwil. Toți clienții din toate țările în care Rüegg este activ vor fi acum consiliati din Elveția. Ca urmare, filialele din Franța, Germania, Austria și Italia sunt închise.

2011- Înființarea Rüegg Cheminée Schweiz AG în Hinwil și deschiderea expoziției de șeminee și cuptoare. Se deschide primul studio Rüegg din Elveția. În noiembrie este deschis primul Rüegg Studio din Austria. Cubeo a luat naștere și, datorită celor patru laturi din sticlă, permite o vedere de aproape 360° a focului.

2010- Fondarea Rüegg Camini Italia s.r.l. Se deschide primul studio Rüegg din Europa de Est (Praga).

2008 -Rüegg Cheminée AG achiziționează majoritatea acțiunilor Swisskeramik AG.

2007- Rusia, Turcia, Slovenia, dorinta de calitate nu cunoaste limite si Rüegg isi extinde exporturile. Rüegg își actualizează comunicarea și dezvoltă un nou slogan: „Atâta timp cât există lemn”. 2006 Rüegg aduce pe piață o premieră mondială. Zumikon®, un separator de particule care elimina intre 60 si 90% din praful fin produs de un foc de lemne.

2005- Rüegg sărbătorește cea de-a 50-a aniversare, la care participă peste 250 de companii de instalații de șeminee. Walter Rüegg se retrage din companie, dar continuă să urmărească dezvoltarea lemnului ca sursă de energie. Rüegg surprinde extrem de inovator, o unitate care combină plăcerea de a găti, confortul și stilul de viață.

2003 „Club der Creatieve Haardenbouwers” [Clubul Constructorilor de Seminee Creative] este înființat în Țările de Jos și Belgia.

2002- Rüegg aduce pe piață prima unitate de încălzire eliptică.

2001- Fondarea Rüegg Kamine GmbH, Linz, în Austria Superioară. 2000 Rüegg introduce pe piață linia de produse Planets – în special unități de încălzire de înaltă performanță care funcționează pe baza radiației de căldură și sunt potrivite în special pentru casele cu consum redus de energie. „Club der Kreativen Kaminbauer” este înființat în Austria.

1998- Rüegg este prima întreprindere industrială privată din industria sa care a primit o misiune de cercetare de la guvernul federal. „Club der Kreativen Kaminbauer” [Clubul Constructorilor de Seminee Creative] se extinde în Germania.

1997- Rüegg stabilește cele mai noi standarde de design cu noile produse THEMA, THEMA TOP și OMEGA. Ca o etapă suplimentară, Rüegg este primul producător de șeminee care a obținut certificarea ISO 9001.

1996- „Club des Créateurs de Cheminées” [Clubul Creatorilor de Seminee] este înființat în Franța. Acest sistem partener de pionierat reprezintă instalarea individuală și de înaltă calitate a șemineului în industrie. Fiii preiau conducerea companiei.

1994- Peter Rüegg, biolog, se alătură companiei de familie în calitate de șef de dezvoltare. Combinația eficientă dintre ecologie și economie se manifestă din ce în ce mai mult ca principiul călăuzitor al lui Rüegg. În Dietlikon este deschisă „Galeria de foc Rüegg”, o expoziție importantă de șeminee și cuptoare.

1993- Înființarea Rüegg Cheminées SA în Wissembourg, Franța.

1991- Rüegg proiectează primul sistem de post-ardere pentru șemineele sale. Această tehnologie asigură cel mai înalt nivel de eficiență, reducând în același timp emisiile de poluanți cu 60% și reducerea consumului de lemn cu 40%.

1988- Rüegg proiectează un șemineu cu un panou de sticlă ceramică înclinat și astfel stabilește șemineul în formă de prismă – o altă piatră de hotar în industrie. Rüegg își extinde parteneriatul cu comerțul și, de la 1 aprilie 1988, furnizează exclusiv companii de specialitate testate și de încredere, care pot garanta o instalare fără cusur.

1983- Compania de succes de familie, Rüegg Cheminée AG, este consolidată de doi dintre fondatori, cinci copii, care se alătură companiei. Markus Rüegg, arhitect și specialist în energie, își sprijină tatăl în domeniul tehnic și devine șef de dezvoltare. Matthias Rüegg, maestru montator de sobe certificat de Elveția, preia rolul de șef de marketing și ulterior se ocupă de toate chestiunile de export.

1980- După ce a dezvoltat numeroase alte idei – dar nu a realizat totul – Walter Rüegg începe să-și vândă unitățile în străinătate. Mai întâi în Germania, apoi în Franța, Austria și Benelux, iar mai târziu și în SUA. Produsele Rüegg sunt apreciate peste tot datorită designului lor, a calității celei mai înalte și a capacității lor de ieșire.

1973- Walter Rüegg dezvoltă un șemineu cu un panou de sticlă care poate fi împins în sus. Într-o clipă, apare un șemineu convențional deschis, care conferă mirosul și confortul lemnului trosnit – dar când este închis funcționează și ca o sursă de căldură eficientă, cu un nivel de eficiență ridicat.

1959- Meșterul dedicat construiește primul șemineu de încălzire cu o cameră de ardere închisă și patentează ideea lui revoluționară. Invenția sa s-a răspândit curând în întreaga lume.

1955 Walter Rüegg, un tânăr montator de sobe, începe afaceri pentru el însuși în satul Zumikon. Cu o bicicletă și o remorcă, își vizitează clienții pentru a instala șeminee și sobe de teracotă