
Lemnul și peleții, combustibilii naturali, regenerabili, pot uza și mai mult ecosistemul nostru deja testat de emisiile de la alte activități umane.În timpul arderii biomasei, se eliberează aceeași cantitate de CO2 pe care arborele a absorbit-o în timpul creșterii sale, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu combustibilii fosili. Cărbunele, petrolul și gazele naturale eliberează de fapt carbonul acumulat de-a lungul a milioane de ani într-un timp scurt, provocând dezechilibrul de mediu cunoscut sub numele de „efect de sera”.
În schimb, arderea lemnului, ca și celelalte procese care îl descompun, nu crește prezența CO2 în aer și, prin urmare, nu creează schimbări periculoase ale climei. În plus, datorită îmbunătățirii tehnologice continue a aparatelor de ultimă generație, încălzirea astăzi cu generatoare moderne de biomasă înseamnă și reducerea emisiilor de praf cu până la 70% (sursa AIEL 2017), salvând astfel calitatea aerului.
Lemnul și peleții sunt, așadar, sinonime cu energia regenerabilă și contribuie la combaterea schimbărilor climatice și, nu mai puțin important, la economisirea facturilor casnice. Acționând în prezent cu un ochi către viitor: mediul de mâine începe astăzi.

Viitorul respiră alegerile noastre
Lemnul și peleții – combustibili naturali, regenerabili și potențial inepuizabili – devin din ce în ce mai mult o oportunitate de a opri erodarea ecosistemului nostru, care este deja supus emisiilor de la alte activități umane.
Spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu combustibilii fosili, cantitatea de CO2 emisă în timpul arderii biomasei este egală cu CO2 absorbit de arbore în timpul creșterii sale. De fapt, cărbunele, petrolul și gazele naturale eliberează carbonul acumulat de-a lungul a milioane de ani într-un interval scurt de timp, ceea ce
• Provoacă dezechilibru de mediu, cunoscut sub numele de „efect de seră”.
Arderea lemnului, în schimb, precum și a celorlalte procese care îl descompun, nu crește cantitatea de CO2 din aer și, prin urmare, nu provoacă schimbări climatice periculoase. În zilele noastre, datorită dezvoltării tehnologice continue a aparatelor de ultimă generație, utilizarea generatoarelor moderne de biomasă pentru încălzire înseamnă și reducerea emisiilor de particule cu până la 70% (sursa: AIEL 2017), salvând astfel calitatea aerului.
Lemnul și peleții sunt, așadar, sinonime cu energia regenerabilă, ajută la combaterea schimbărilor climatice și, nu în ultimul rând, vă pot ajuta să economisiți la facturile casnice.
Acționând în prezent cu ochiul spre viitor: protecția mediului de mâine începe astăzi.
