Unul dintre putinele dezavantaje ale sobelor pe peleti

Unul dintre putinele dezavantaje ale sobelor pe peleti

Atunci când alegeți o sobă cu peleți, trebuie să cunoașteți dezavantajele acestui tip de produs, unul dintre cele mai frecvente este aerul uscat. Aerul uscat în casă este o problemă care poate avea cauze diferite, dar și consecințe diferite, în special pentru sănătatea umană

Principala cauză a aerului uscat în casă depinde de un dezechilibru al nivelului de umiditate din casă, care ar trebui să fie în jur de 30% -50%. Atunci când rata scade sub acest prag, constatam prezența aerului uscat care ar putea provoca deshidratare la om și alte tipuri de probleme, cum ar fi ochii uscați sau maxilare, dureri de cap, probleme respiratorii și senzația de apnee. Când, pe de altă parte, se depășește pragul, se creează problema inversă, acela este un mediu prea umed, care ar putea provoca probleme articulare sau motorii sau altele.

Debutul acestor schimbări de umiditate apare mai ales iarna cu utilizarea diferitelor sisteme de încălzire. Radiatorul este cauza și cel mai utilizat sistem. în al doilea rând, există sobe, atât pentru arderea lemnului, cât și pentru arderea peleților și nu în ultimul rând, absența sistemelor de umidificare a aerului, atât naturale cât și artificiale, cum ar fi aparatele de uz casnic proiectate în acest scop sau dezumidificatoare.

Problema sobelor cu peleți are o incidență foarte mare și frecventă datorită debutului acestei probleme in casa. Cauza este foarte simplă: sobele cu peleți folosesc un sistem de ventilație forțată a aerului care este mișcat, apoi este aspirat de un ventilator, care îl împinge spre interiorul sistemului, îl încălzește și îl readuce în mediul înconjurător de aer cald. în timpul acestei operații, ventilatorul nu face nici o distincție și, de asemenea, absoarbe praful și aerul uscat deja prezente în casă, accentuând problema.

Este de la sine înțeles că acest lucru devine un avantaj în prezența mediilor deosebit de umede, dar numai în aceste cazuri.

Multe modele au în interior un rezervor de apă care servește la restabilirea unui nivel corect de umiditate în aer. Dacă acest sistem nu este prezent în modelul de sobă ales, problema poate fi rezolvată destul de simplu. Este suficient, de fapt, să așezi o tavă cu apă pe soba.

Există și alte metode naturale de umidificare a aerului, metode și remedii naturale simple de pus în practică. Când, pe de altă parte, problema este persistentă sau cu o anumită gravitate, cea mai bună soluție este cu siguranță combinarea sobei cu un dezumidificator.

Dacă, în schimb, trebuie să alegeți soba pe care să o cumpărați, cu siguranță, o alegere ușoară este în direcția acelor modele care, în loc să folosească un sistem de ventilație forțată, încălzește mediul prin convenție.