Sfaturi practice pentru curățare și întreținere la sfârșitul sezonului

Sfaturi practice pentru curățare și întreținere la sfârșitul sezonului

Sfârșitul sezonului rece și sosirea unor temperaturi mai blânde duc la oprirea naturală a dispozitivelor de încălzire instalate în casă, precum sobele pe peleți. Insa inainte de a pune sistemele in ‘hibernare’ vara, este o buna practica sa se intervina cu operatii simple de curatare si intretinere de rutina, pentru a mentine aparatul in stare buna si pentru a avea garantia functionarii eficiente in timpul repornirii de toamna.

Lăsând tehnicienilor instruiți și cu experiență aceste operațiuni de întreținere, precum curățarea coșului de fum și a părților interne ale sobei, ceea ce putem face cu ușurință singuri, fără a deranja personalul calificat, sunt simple intervenții obișnuite de curățare cu care suntem obișnuiți să le facem în timpul iernii.

INTERVENTII DE CURATARE

  1. Scoateți cenușa și curățați sertarul și brazierul.Trecem apoi la brazier care, odata scos de pe locul lui, trebuie curatat de eventualele incrustatii, indepartand reziduurile atat din gauri cat si de pe gratar. De asemenea, este indicat să îndepărtați cenușa din compartimentul din jurul brazierului, folosind un aspirator potrivit pentru îndepărtarea particulelor mici.

(Cum ar trebui să arate după curățare)

  1. Curățarea sticlei– Dacă pe geamul sobei sunt depuneri, puteți folosi spray-uri de curățare neabrazive specifice. Important este sa ai grija sa nu pulverizezi produsul pe piesele vopsite si pe garnitura din fibra ceramica a usii, care s-ar putea deteriora.

Dacă sticla este murdară doar cu cenușă, este suficientă o simplă perie uscată.