Seminee suspendate: arta si incalzire

Seminee suspendate: arta si incalzire

Șemineul, pe lângă îndeplinirea funcției de încălzire, poate deveni un element de design particular care îmbogățește decorul unei case și este posibil să alegeți modele particulare, cum ar fi cele suspendate sau cele centrale. Să vedem câteva tipuri și caracteristicile lor.

Cei care iubesc șemineul și atmosfera intimă, romantică și primitoare pe care o creează, dar preferă să se îndrepte către un tip inovator, care diferă de clasicele de perete sau de colț și care se potrivește bine unui stil de mobilier destul de modern și esențial, ei pot opta pentru un șemineu suspendat, numit și liber, care, datorită particularității aspectului său, dă o notă artistică mediilor casnice. Este un tip de vatră a cărui structură nu se sprijină pe podea, ci este atașată de tavan și rămâne suspendată de la sol, oferind spectacolul flăcărilor în aerul mijlociu.

Puteți decide să așezați șemineul suspendat aproape de un perete, conectându-l la un coș de tavan sau de perete.

Sau îl poți așeza în centrul unei camere ca și cum ar fi un candelabru mare care luminează și se încălzește.

Cele mai frecvente materiale care sunt utilizate pentru acest tip de șemineu.

Combustibili și caracteristici importante ale funcționării

în ceea ce privește materialele, acestea pot fi construite din zidărie, oțel, fontă și pot fi îmbogățite cu acoperiri din ceramică, lemn, marmură sau piatră. Pe piață există modele prefabricate ușor de instalat și cu structuri metalice ușoare și în același timp robuste, care în timpul sezonului de vară pot fi demontate, pentru a exploata spațiul pe care îl ocupă și apoi reasamblate odată cu sosirea toamnei și a sezonului rece.

în ceea ce privește combustibilul, există exemplare cu lemn, pelete, gaze, electrice sau bioetanol.

în timp ce șemineele cu gaz, pelete și lemn (acestea din urmă sunt disponibile și cu vatră deschisă) trebuie neapărat conectate la un coș de fum, șemineele electrice și bioetanol nu necesită nici o conductă pentru fum și reprezintă o soluție excelentă pentru cei care nu au un coș de fum și nu îl pot construi. în plus, odată demontate, ele pot fi, de asemenea, reinstalate într-o poziție și într-o zonă diferită de cele anterioare.

Unele șeminee sunt echipate cu un sistem de rotație care vă permite să direcționați căldura și lumina flăcărilor în direcția dorită, există versiuni de perete care pot fi rotite la 90 și 180 de grade și versiuni centrale care pot fi rotite și la 360 de grade. Sau există modele splendide, fără rotire, centrale și suspendate, cu vatră înconjurată în întregime de sticlă ceramică, care permite vizualizarea flăcării din toate părțile.

Din punct de vedere al designului, șemineele suspendate au trezit interesul multor arhitecți și designeri de interior, deoarece pot fi adevărate mobiliere artistice.

Semineele centrale care nu sunt suspendate

Șemineele centrale sunt, de asemenea, protagoniștii mobilierului și adesea caracterizate de stiluri excentrice, pentru că sunt așezate în centrul camerelor, mai ales dacă este vorba de încălzirea camerelor mari, dar, spre deosebire de șemineele suspendate, au un suport pentru podea și nu sunt ridicate de pe pământ. Vatra poate fi deschisă sau închisă din sticlă ceramică care permite o vizualizare la 360 de grade a flăcărilor și este posibil să optați pentru modele care au uși glisante una pe cealalta, astfel încât să puteți închide complet camera de ardere sau să o deschideți pentru a simți fisurarea focului, ca și cum ar fi fost un șemineu cu cameră deschisă.

Disponibile pe piață cu lemn, pelete, gaz sau bioetanol pentru cei care nu au un coș de fum, șemineele centrale pot fi o soluție excelentă pentru a împărți camerele mari în două medii diferite și pentru a crea un colț de conversație și relaxare, confortabil de exemplu, așezând fotolii sau canapele lângă ele.