Seminee cu ventilatie fortata

Seminee cu ventilatie fortata

încălzirea și producerea apei calde menajere pot fi garantate nu numai de căldura radiată de o vatră și de un combustibil arzător, ci și de difuzarea aerului fierbinte care se răspândește în toată casa, oferindu-ți o senzație primitoare de bunăstare. Semineul cu aer constă dintr-un sistem de difuzie a aerului cald format dintr-unul sau mai mulți ventilatori: prin conducte realizate cu conducte flexibile și extensibile din aluminiu izolat sau oțel zincat, aerul poate fi trimis și în camerele adiacente poziției sistemului, în timp ce în camera de ardere există un schimbător de căldură în care trece aerul care va fi apoi propagat în mediul din casa ta. în mod similar, orificiile de intrare a aerului trebuie să aibă o locație funcțională pentru distribuirea uniformă și omogenă a căldurii în toate mediile. în unele modele este posibilă găsirea unui ventilator electric care încurajează scăparea aerului fierbinte din orificii de aerisire.

Șemineul cu aer este format dintr-o vatră internă din material refractar, cu o ușă din sticlă termorezistenta, foarte rezistentă la temperaturi ridicate, cu deschidere înclinată, în sus și în jos sau în versiunea tradițională: aerul difuzează prin această mică deschidere care se acumulează de la distribuitor, amplasat în general deasupra șemineului.

Semineul poate fi personalizat în mod diferit în ceea ce privește dimensiunea deschiderii sale, dar trebuie avut în vedere faptul că o structură prea mică nu permite o încălzire adecvată în toate camerele, rezultând un sistem inutil și scump. în plus, să nu uităm, să ne bazăm pe un tehnician pentru instalarea coșului de fum pentru a scăpa de fum, garantând un produs funcțional cu performanțe tehnice ridicate atât la încălzire, cât și la producerea de apă caldă, în conformitate cu legislația în vigoare.

Pe piață putem găsi modelul de șemineu umidificat cu aer cald, care se remarcă prin posibilitatea încălzirii autonome a mai multor încăperi adiacente datorită ajutorului conductelor de aer cald și alimentării cu lemne. în plus, umidificatorul integrat în structura cazanului de aer forțat este soluția ideală pentru a preveni simptomul enervant al gâtului uscat, al migrenei sau al problemelor respiratorii, cu posibilitatea de a adăuga esențe balsamice sau parfumate.

De ce să alegi un șemineu cu aer? Care sunt avantajele?

Șemineul cu aer nu necesită instalarea sistemului de radiatoare, reducând costurile de instalare; poate fi instalat cu ușurință chiar și în medii în care există o disponibilitate redusă de spațiu, fără a uita că șemineele pot fi folosite și vara pentru a aerisi încăperile când șemineul este oprit, în timp ce unele modele pot fi alimentate și cu gaz.

Un șemineu cu aer are un preț ridicat în comparație cu un sistem tradițional de încălzire, dar costul acestuia poate fi amortizat în câțiva ani. S-a stabilit că încălzirea cu lemn, în special fagul cu umiditate de până la 20-30%, duce la economii de 60% în comparație cu alimentarea cu gaz, în timp ce încălzirea cu peleți până la 40%.

Dar defectele?

Șemineul cu aer necesită un sistem de canalizare a căldurii în tavan, care nu este ușor de instalat în toate casele și dezavantajul circulației prafului în aer și generarea uscăciunii aerului, de aceea sunt instalate dezumidificatoare în sistem, care reduc disconfortul tractului respirator și al gâtului. Șemineul cu aer compensează aceste inconveniente cu viteza cu care este încălzit aerul și rentabilitatea comparativ cu termosemineul.