Incalzirea si amenajarea casei cu seminee sau focare incroporate: modele, preturi, avantaje, de unde sa le cumparati, de ce sa le alegeti

Incalzirea si amenajarea casei cu seminee sau focare incroporate: modele, preturi, avantaje, de unde sa le cumparati, de ce sa le alegeti

Perfect integrat cu decorul, un design valoros și funcționalitate ridicată în încălzire, insertul se pretează să ia primul loc în casa dvs., pentru a profita de compartimentul și coșul de fum al unui șemineu existent.

Este una dintre cele mai scenice și impresionante soluții, cu o imbinare excelenta între design și funcționalitate: focarul încorporat cunoscut pentru performanța sa ridicată de randament termic. Focarul încorporat este introdus în șemineul existent și este configurat ca o vatră închisă echipată cu o ușă din sticlă ceramică rezistentă la temperaturi ridicate, ideală pentru a reduce dispersia termică și cu aceeași posibilitate ca șemineul tradițional de gătit.

Oțelul cadrului, cu acoperire ceramică sau fontă, acumulează căldură și o difuzează încet în mediu, generând o propagare a căldurii chiar și în mai multe camere, fără modificări de temperatură. Acest lucru este calificat ca un punct de cel mai mare avantaj, deoarece încălzirea are loc nu numai pentru radiații, ca și în coșurile de fum tradiționale în linie dreaptă, dar, de asemenea, prin convecție, un schimb termic între căldura produsă și mediul în sine, mai eficient pentru exploatarea sa.

SEMINEE INCORPORABILE SAU INSERATE : tipologie…

Cu un semineu încorporat sau inserat puteți transforma un șemineu pre-existent într-o sursă reală de încălzire: pe piață există diferite tipuri de șeminee care  permit să se adapteze la fiecare nevoie estetică de decor sau gust pentru eleganță prin alegerea modului de răspândire a aerului și dimensiunea șemineu de care aveți nevoie;  sticla ceramică vă permite să încălziți întreaga casă în condiții de siguranță, evitând căderea cenușii și a deșeurilor de lemn care ar putea provoca daune în casa dvs.

Focarele inserate sunt disponibile în versiunea de aer cald și apă, alimentat de lemn, care să permită o economie mai mare, nu numai în timpul consumului pentru producerea de căldură, dar mai ales datorită prețului de achiziție mai mic al lemnului, fata de alți combustibili. În plus, difuzarea căldurii aerului vă permite să obțineți încălzire optimă în toate camerele casei, fără fluctuații de temperatură din cameră în cameră și permițându-vă,astfel, să nu utilizați sisteme alternative de încălzire.

În plus, posibilitatea de a utiliza din nou, în același proces de încălzire, aerul cald produs pentru a încălzi alte camere direct, nu mai mari de 100 de metri pătrați, fiind capabil de a alege între soluția de difuzare a aerului cu convecție naturală sau convecție forțată printr-un sistem de ventilatoare electrice care răspândesc căldură în fiecare cameră a casei.

(Instalarea unui șemineu cu lemne cu placare din fontă și perete din piatră expusă: soluție ideală pentru un mediu rustic și modern totodata)

DE CE SA ALEGETI UN SEMINEU INCORPORAT?

Un insert dispune de un singur bloc, vatra mica și este, de asemenea, ideal pentru a fi plasat în camere mici. Inserturile pot fi incorporate în deschiderile șemineelor vechi care nu mai sunt utilizate, sunt rapid de instalat, fără intervenția tehnicienilor sau a schimbărilor de construcție, și prezintă o mai mare ușurință de alegere în acoperiri, perfect adaptabile la orice tip de decor și stil de casa ta: modern, clasic, rustic și antic. Puteți alege modele din fontă, oțel, ceramică și marmură.

Instalarea unui insert îmbunătățește randamentul de energie și difuzarea căldurii în casa dvs., deoarece căldura nu se dispersează prin coșul de fum. De fapt, materialul cu care se face cadrul insert este, în general, din oțel, un acumulator de căldură excelent și capabil să-l emită treptat în mediu prin încălzirea și menținerea căldurii, chiar și după ce dispozitivul este oprit.

Un alt motiv bun pentru a alege un insert este posibilitatea de a gati alimente pe gratar, redescoperirea gustului alimentelor din trecut, fără a uita că acest proces poate fi efectuat în același timp cu producția de căldură și apă caldă, permițându-vă o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

(Instalarea unui insert în stil modern și contemporan: modelul cu placare din fontă se adaptează perfect stilului sobru și elegant al mediului în care este amplasat, devenind protagonist cu flacăra sa expusă.)

PRINCIPALELE AVANTAJE ALE UNUI SEMINEU CU FOCAR (insert): consum redus si instalare usoara

Pentru a rezuma mai bine, putem spune că, cumpărarea unui focar pe lemne are multe avantaje care interpretează principalele sale caracteristici și în primul rând posibilitatea de revitalizare a unui semineu neutilizat care să permită:

  • instalare rapidă și ușoară, fără intervenția unor lucrări de zidărie speciale;
  • reducerea consumului care se situează între 3 și 4 kg de lemn pe oră, cu un cost total de aproximativ 7-8 euro pe zi pentru o aprindere de cel puțin 10 ore (având în vedere că, costul lemnului este mai mic decât al peletilor și va permite să profitati de căldura jarului care se răspândește ore în șir chiar și atunci când șemineul este oprit);
  • ieșire a fumului de până la 20 cm în diametru, cu posibilitatea de instalare a coșului de fum (întrebați întotdeauna dealerul);
  • îl puteți dezasambla în timpul unei curățări extraordinare sau al controlului cosului de fum;