De ce să alegeți o sobă din oțel?

De ce să alegeți o sobă din oțel?

Cu linii contemporane care se îmbină bine cu mobilierul modern, un sistem care poate fi transportat dintr-o cameră în alta și care se caracterizează prin propagarea căldurii prin convecție, soba din oțel pe peleți este regina încălzirii eco-durabile.

Realizate cu foi de oțel de diferite grosimi sudate între ele, lipite cu elemente sau piese din fontă, sobele din oțel sunt soluția ideală pentru încălzirea în zonele casei în care nu este posibil să achiziționați un sistem de încălzire foarte scump: acest tip de fapt,are cele mai mici prețuri de pe piață, făcând achiziția sa accesibilă tuturor bugetelor economice.

Sobe de oțel sunt ușor de transportat dintr-o cameră în alta din casa ta: fabricate cu foi ușoare, răspândesc rapid căldura prin convecție, făcându-le soluția ideală ca încălzire suplimentară sau pentru o cameră mică care necesită încălzire imediată. . Singurul dezavantaj al sobei din oțel este acoperirea însăși, care este supusă deformării din cauza supraîncălzirii sistemului și deteriorării sudurilor. Mai mult, oțelul nu este un bun conductor de căldură, așa cum se întâmplă în alte tipuri de sisteme de încălzire.

(Exemplu de sobă cu placare din oțel perfect integrată într-un mediu modern: modelul Berija este comercializat de compania Veneto Stufe)

SOBA DIN OTEL: Caracteristici

Soba din oțel este disponibilă pe piață cu combustibil de lemn și peleti. Ambele tipuri garantează o producție optimă de căldură și emisii reduse de gaze poluante prin coordonarea proprietăților intrinseci ale oțelului pentru durabilitate, rezistență, ușurință în curățare și întreținere. După achiziționarea unei sobe de oțel, utilizatorul trebuie să evalueze cum să efectueze prima aprindere a sobei care trebuie să treacă o perioadă de funcționare, făcând sistemul să funcționeze cu grade de putere pentru a permite sudurilor și panourilor să se adapteze la expansiune și modificări termice.

În urma realizării regimului standard de încălzire, soba din oțel poate fi utilizată la puterea nominală maximă dorită sau necesară pentru producerea căldurii optime pentru casa noastră. Este important de luat în considerare că tocmai datorită factorului de supraîncălzire mai mare al pereților structurii sistemului este important să alegeți o locație departe de mobilier, covoare sau perdele și de contactul accidental cu soba, mai ales dacă aveți copii sau persoane în vârstă acasă. .

Designul sobei din oțel permite fiecărui utilizator să aleagă modelul care se potrivește cel mai bine gusturilor și stilului casei lor. Oțelul este un material care permite numeroase variații de acoperiri și forme, culori și detalii, permițând prețului să rămână întotdeauna sub toate celelalte tipuri de sisteme de încălzire.Este posibil să cumparati o sobă de oțel în stil modern și contemporan – printre cele mai bune de pe piață – la un preț de 700 de euro cu o putere nominală de 14 Kw, ideal pentru încălzirea unei case de cel puțin 120 de metri pătrați: un cost care poate fi detectat doar în tipuri de soba din fonta de la 3 la 7 kw cel mult.

DE CE SA CUMPARATI O SOBA DIN OTEL: Informatii

Cumpărarea unei sobe din oțel pentru casa dvs. este o alegere ideală dacă aveți nevoie de un sistem de încălzire imediată pentru casa dvs., dar nu vă puteți permite să cheltuiți prea mult: începând de la 290 de euro, în cel mai simplu tip și cu putere medie nominală, puteți garanta un sistem de încălzire cu performanțe termice ridicate. În plus față de avantajul prețului, soba din oțel are numeroase alte avantaje:

  • posibilitatea de a alege între numeroase modele și culori, forme și structuri ale fiecărui stil, de la clasic la modern, până la oțelul emailat al stilului contemporan;
  • instalare în fiecare colț al casei – fără a aduce atingere indicațiilor date anterior – pe distanța de mobilier;
  • de dimensiuni mici sau medii, dar cu putere nominală invariabilă;
  • lumină în structura sa;
  • ușor de curățat cu orice tip de detergent, permițându-vă să nu pierdeți timpul administrând sistemul.
  • SobaOekotherm din oțel într-un cadru clasic.

(Exemplu de sobă de oțel cu o formă alungită și elegantă instalată într-un mediu clasic: modelul, creat de Oekotherm, se potrivește bine cu mobilierul simplu sobru al întregii case – de la Oekotherm.it)

(Exemplu de sobă din oțel cu elemente decorative din fontă și pereți interiori din cărămidă refractară: modelul este comercializat de compania Franco Belge)