Curățarea sobei pe peleți

Curățarea sobei pe peleți

Curățarea sobei pe peleți, cu o îngrijire și întreținere simplă, dar constantă și precisă, garantează o durată mai mare de viață și funcționare a acesteia, îmbunătățind considerabil eficiența sistemului.

Pentru a obține o durată de viață mai lungă și o mai bună funcționare a dispozitivului, este necesară o curățare simplă, dar constantă și precisă. De fapt, cu o întreținere adecvată, eficiența sistemului este considerabil îmbunătățită și va fi evitată necesitatea de a recurge la un tehnician specializat prea des.

SFATURI PENTRU INTRETINEREA SI CURATAREA SOBEI PE PELETI:

Iată câteva sfaturi utile despre întreținerea și curățarea sobei pe peleți:

Primul lucru de făcut este să citiți cu atenție manualul de instructiuni pentru a urma sfaturile instalatorului și pentru a evita alegerile incorecte, care ar putea compromite funcționarea sobei în sine. Frecvența curățării, desigur, variază în funcție de tipul acesteia, de utilizarea și de calitatea peletilor.

(Curățarea sobei pe peleți cu ajutorul aspiratorului)

CURATAREA VETREI

Îndepărtarea cenușii care se așează în interiorul focarului sau gurii sobei este o operațiune fundamentală, deoarece are scopul de a asigura fluxul liber de aer de ardere. Camera de ardere va trebui curățată înainte de fiecare aprindere(în fiecare zi sau când este necesar).

CURATAREA SERTARULUI DE CENUSA

Chiar și sertarul de cenusa, indiferent dacă este detașabil sau nu, trebuie curățat săptămânal de reziduurile de cenușă (sau când este necesar).

(Curatarea sertarului de cenusa)

CURATAREA STICLEI CERAMICE

Sticla unei sobe pe peleți tinde să se murdărească iremediabil. Pentru a împiedica acest lucru, va trebui curățata frecvent, chiar și în fiecare zi. Mai întâi trebuie să vă asigurați că soba este oprita și rece, apoi folosiți doar o cârpă umedă și un degresant universal. Aveți grijă să nu udați sau să nu frecați garnitura, acest lucru ar putea duce la deteriorarea acesteia.

CURATAREA FILTRULUI

Curățarea periodică săptămânală clasică include și curățarea filtrului de aer. Acestea se pot schimba în funcție de modelele sobelor – de aceea va fi necesar să consultați instrucțiunile producătorului – dar cele mai frecvente sunt sintetice. Bătătura filtrului trebuie spălată și periată ușor sub un jet de apa (de preferință rece) și uscată ușor.

(soba murdara)

CURATAREA COSULUI DE FUM

Echipându-vă cu o perie și un „aspirator de cenușă”, cel puțin de două ori pe an, va trebui să vă ocupați de curățarea cosului de fum. Pentru a îndepărta complet toata funinginea, pur și simplu periați viguros. După periere, pălăria va fi repoziționată pe canal și va fi necesar să colectați toată murdăria. Pentru a efectua această operațiune într-un mod amănunțit și sigur, mai ales dacă trebuie să urcați pe acoperiș, uneori poate fi necesar să contactați un centru de asistență tehnică specializat.

(Curatarea cosului de fum)