Cum se curata un semineu pe lemne?

Cum se curata un semineu pe lemne?

Menținerea șemineului curat și bine întreținut este de la sine înțeles și aduce nenumărate avantaje.

Iată câteva sfaturi simple pentru a efectua toate operațiunile necesare.

FAZA INITIALA DE PREGATIRE

Trebuie să alegeți cu atenție tot ce aveți nevoie pentru a efectua toate operațiunile, atât de rutină, cât și cele care includ o întreținere extraordinară a întregului șemineu.

Pentru curățarea zilnică, necesarul este foarte simplu, nu aveți nevoie decât de perii destul de rigide, un recipient de praf, un aspirator, o cârpă moale și apă.

Pentru o curățare mai aprofundată aveți nevoie și de alte lucruri. Pentru curățarea însăși, sunt utile perii abrazive și o sticlă de pulverizare. Kit-ul de curățare pentru îndepărtarea murdăriei din coșuri este, de asemenea, foarte important. Acest kit este disponibil cu ușurință în magazine specializate și chiar online. Unul dintre kit-urile destul de bune costă aproximativ 25e și include cel puțin trei elemente, și anume: perii de nailon (diametru 80 sau 100 mm.), extensii flexibile în cablu de oțel acoperit cu PVC transparent (2 sau 3 m.)si perie multifuncționala (diametru 20 mm.).

Datorită acestor instrumente, chiar și curățarea coșurilor de fum devine foarte simplă, cel puțin în zonele mai joase și mai accesibile. Pe lângă apă, în acest caz, ai putea folosi detergenți speciali pentru curățarea coșului de fum, atât a cărămizilor, cât și a canalului de fum.

(Cum se curata un șemineu pe lemne)

FAZA I DE CURATARE

Murdăria poate fi îndepărtată din cărămizi pur și simplu cu o perie rigidă umezită . Acest lucru ar trebui să îndepărteze petele de pe suprafață.

Camera de ardere, pe de altă parte, poate fi pur și simplu curățata cu o perie, o mătură sau aspirator, pentru a elimina acumularea de funingine și cenușă. Este bine sa curatati des camera de ardere, deoarece cenușa și funinginea se regasesc în cantități mari.

FAZA II DE CURATARE

Pentru sticlă, de obicei, murdăria care se așează pe ea poate fi compusă din depozite simple de funingine sau gudron. După cum am menționat, funinginea este ușor de eliminat și este folosită singură pentru curățare, scufundând o cârpă umedă în cenușă și trecând-o pe suprafață. În timp ce pentru pete mai tanacee, o soluție lichidă poate fi pregătită pentru a fi utilizată uniform cu pulverizatorul și compusă din părți egale de apă și amoniac, cu un mic adaos de oțet de vin, dacă este necesar.

FAZA III DE CURATARE

În acest caz, se utilizează bicarbonat de sodiu. O pastă moale se formează amestecând-o cu apă și se aplică direct pe pete folosind o perie dură sau de sârmă. Petele trebuie frecate foarte energic și clătite cu atenție cu multă apă. Dacă aceleași pete persistă, puteți utiliza fosfat de sodiu, care trebuie utilizat cu mănuși, deoarece ar putea provoca arsuri pe piele. Dacă chiar și acest remediu natural eșuează, ultima soluție este să te bazezi pe una dintre diferitele substanțe chimice de pe piață. Acest proces este foarte potrivit pentru toate părțile șemineului.