Cum să integrezi șemineul tradițional cu mobilierul modern

Cum să integrezi șemineul tradițional cu mobilierul modern

Când se construiește casa, trebuie să ne gândim la încălzirea pe care am dori să o avem, care trebuie să fie perfect integrată cu gusturile și stilul nostru de amenajare, astfel încât șemineul să devină o parte integrantă a spațiilor precum bucătăria, camera de zi, zona de dormit sau baie.

Când vă construiți casa de la zero, trebuie să vă gândiți și la încălzirea pe care doriți să o aveți în camere, care trebuie să fie perfect integrată cu gusturile și stilul nostru de mobilier pentru a vă asigura că chiar și un simplu șemineu pe lemne devine o parte integrantă și protagonistă a spațiilor de locuit, cum ar fi bucătăria, camera de zi, zona de dormit, mobilată în stil modern și contemporan, într-un mod natural și plăcut.

Deci, cum să imbinati șemineul nostru inovator cu spațiile, mediile și stilul modern de mobilier al casei dvs.? Iată numeroase și inovatoare idei de pe piață pentru a amenaja orice mediu într-un mod elegant și funcțional, începând de la cel mai tradițional spațiu al bucătăriei, livingului, zona de baie și zona de dormit.

O PRIMA IDEE: Semineu in stil modern

Șemineul în stil modern nu poate și nu trebuie văzut doar ca un instrument pentru încălzirea camerelor casei noastre, ci trebuie să aibă în mod necesar rolul său în mobilarea acesteia. Asta înseamnă că șemineul trebuie să se integreze cu mobilierul fără a forța, fără picături de stil sau efecte de contrast ridicat în culori sau design.

Cea mai mare problemă este de fapt, când în casa dvs. aveți un mobilier în stil modern și un șemineu tradițional. O primă idee pentru integrarea perfectă a sistemului de încălzire este de a cumpăra un șemineu în stil contemporan, care conține avantajul integrării perfecte cu orice spațiu modern, pentru culori, monobloc, instalație pe două fețe sau într-un colț al casei dvs., permițându-vă să puneți evidență mobilierul și sa vă bucurați în același timp de viziunea flăcării.

SEMINEE IN STIL MODERN: Propunerile Montexport

Propunerile Montexport, o companie lider în distribuția de soluții de încălzire italiene exclusiv pentru Italia. Compania Montexport oferă cinci mărci de sobe și șeminee din nordul Europei:

 • Austroflamm (Austria);
 • Don-Bar (Belgia);
 • Stuv (Belgia);
 • Harrie Leenders (Olanda);
 • Waco (Belgia).

Soluțiile de șemineu în stil contemporan prezentate în următorul videoclip sunt caracterizate prin stilul lor minimalist, liniile moi și sobre, dar mai ales prin inovație și tehnologii avansate, ideale pentru cei care doresc să integreze un sistem de încălzire tradițional cu funcționalitate și modernitate.

În orice caz, orice șemineul pe care îl alegem pentru casa noastră nu trebuie să se integreze doar cu stilul mobilierului, ci trebuie să fie și un sistem de încălzire care să favorizeze economia de energie, creșterea eficienței termice și a consumului de combustibil.

CUM SA INTEGREZI SEMINEUL INTR-O BUCATARIE IN STIL MODERN

Există numeroase modele de șeminee concepute pentru a fi integrate în mediul bucătăriei dvs. mobilate în stil contemporan:

 • modele de șemineu care indică viziunea flăcării dansatoare;
 • Modele de șemineu reglabile la 360 ° care permit o difuzie mai mare a căldurii și o imagine mai inovatoare;
 • modele mari de șemineu, cu linii sobre și culori negre sau albe;
 • modele de șemineu care proiectează lumina și viziunea focului în bucătărie.

În casele de astăzi, șemineul poate fi instalat în orice mediu sau spațiu, motiv pentru care bucătăria este și cel mai popular mediu, fiind cel mai experimentat spațiu din companie, spațiul în care mănânci, spațiul în care socializezi: având un șemineu perfect integrat cu stilul modern de amenajare a casei ar însemna abandonarea celorlalte sisteme de încălzire achiziționate, deoarece acestea sunt mai bune din punct de vedere estetic, dar mai puțin funcționale.

În plus, inovațiile în încălzire oferă modele de șemineu nu numai pentru încălzirea sau mobilarea casei dvs., ci și pentru gătitul alimentelor cu un gust care amintește aromele trecutului: ca piesă de mobilier, șemineul asigură un confort termic ridicat și posibilitatea de a economisi ban. Acest tip de șemineu se adaptează perfect stilului inovator al oricărei bucătării, poate fi instalat în orice colț și este funcțional și practic.

(Exemplu de șemineu pe lemne ideal pentru decorarea unei bucătării cu linii sobre și simple)

CUM SE INTEGREAZA SEMINEUL IN ZONA DE DORMIT…

Dacă doriți să integrați cel mai bine o soluție de șemineu în dormitorul dvs. mobilat în stil contemporan, sistemul de încălzire care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. este șemineul închis, realizat cu materiale și acoperiri în stil modern sau contemporan, sobru și cu linii puternice. Pe piață, pentru zona de dormit sunt recomandate și vândute în special:

 • seminee inchise la vatra;
 • seminee cu focar ventilate inchise.

Șemineul închis la vatra are gura  închisă de o sticlă ceramică care reține căldura de ardere și o eliberează în tot mediul, permițându-vă, de asemenea, să nu renunțați la viziunea flăcării ca într-un șemineu tradițional, pentru zona de dormit. Tipul cu dublă combustie este chiar mai potrivit, ceea ce asigură și arderea fumurilor reziduale. Acest model de șemineu cu dublă ardere poate fi păstrat până la 10 ore consecutive, fără a afecta siguranța zonei de dormit.

În plus, pentru zona de dormit este posibilă și evaluarea soluției de șemineu închis ventilat, care se caracterizează prin economii semnificative de energie și poate fi achiziționată și cu sistemul de deducere a impozitelor până la 36% din prețul de achiziție.

DOUA EXEMPLE DE DORMITOR CU SEMINEU…

Uitati-va la imaginile de mai jos a două exemple de șeminee în stil modern instalate în două tipuri diferite de dormitoare: primul, clasic prin excelență, se integrează bine cu șemineul chiar dacă este realizat cu acoperiri clasice; al doilea arată cum șemineul în stil modern și mobilierul complet integrat creează o atmosferă intensă de gust estetic optim.

(Exemplu de instalare a unui șemineu cu acoperiri tradiționale cu culori moi într-un dormitor mobilat în stil modern, dar cu o notă de eleganță și clasicism)

(Exemplu de șemineu instalat într-un dormitor cu mobilier simplu și inovator)

CUM SA INTEGREZI SEMINEUL INTR-O BAIE IN STIL MODERN…

Doriți să includeți un șemineu în baia dvs.? Există numeroase propuneri de instalare a șemineelor mici și mari în această zonă a casei dvs. atât de specială, atât de sofisticată și atât de elegantă, mai ales dacă este amenajată cu accesorii sanitare, robinete, mobilier în stil modern și contemporan: șemineul ca sistem de încălzire va deveni nu numai protagonistul băii tale, dar un sistem de încălzire valid, mult mai bun în termeni de eficiență și economii semnificative de energie decât un calorifer electric.

O propunere deosebit de inovatoare și fascinantă este șemineul pentru baie de către designerul italian Antonio Lupi, care a proiectat și construit o gamă inovatoare de șeminee pentru încălzirea și mobilarea zonei de dormit și a băii. Este ușor de înțeles că instalarea sau construirea unui șemineu în baia unui apartament mic sau a unei clădiri nu este o sarcină ușoară, deoarece proiectarea și întreaga construcție, pe lângă dificultățile tehnice, prezintă și dificultăți de integrare: propunerile designerului italian Antonio Lupi reușesc să se integreze și să se adapteze complet la orice tip de nevoie, atât în zona de living, în zona de dormit și, în special, în zona de baie.

Pentru cei care doresc să aibă o imagine mai completă a stilului inovator de șemineu pe care să îl aleagă pentru mobilier, vizitați și galeria șemineelor pentru baie de Antonio Lupi; dacă, pe de altă parte, doriți mai multe informații sau idei despre crearea unui șemineu în zona de baie, vizitați blogul de decorare a casei.

În următoarea imagine trebuie observat modul în care șemineul, în ciuda liniilor sale tradiționale și simple ale unui sistem de încălzire a lemnului, se potrivește perfect într-un context contemporan și cum acest lucru nu creează contrast sau disonanță cu celelalte elemente ale băii: tipologia de șemineu pe lemne are stil și eleganță care se potrivesc bine gustului modern al întregului spațiu al băii.

(Exemplu de șemineu deschis la vatră instalat în zona băii: dimensiuni reduse, foc de lemne și instalat într-un colț al băii pentru a răspândi uniform căldura și a optimiza spațiile întregii camere)