Cum să încălziți întreaga casă cu o singură sobă sau un singur șemineu: sfaturi si strategii

Cum să încălziți întreaga casă cu o singură sobă sau un singur șemineu: sfaturi si strategii

Vrei să economisești la încălzirea casei tale? Iată cum să asigurați căldură continuă și primitoare în toate zonele locuite, fără a cheltui prea mult  și aprinzând doar șemineul sau o singură sobă pe lemne sau peleti: sfaturi și informații

Încălzirea casei și a tuturor camerelor fără schimbări bruște de temperatură este dorința fiecărui utilizator imediat ce se apropie prima vreme rece, dar nu aveți întotdeauna cunoștințele necesare pentru a reuși în această nouă provocare: încălzirea întregii locuințe, indiferent dacă este dezvoltată pe unul sau mai multe etaje, folosind doar producția de căldură a unui șemineu sau a unei singure sobe de lemne, cu o economie semnificativă de energie în achiziționarea de combustibil și o reducere puternică a facturii de energie electrică dacă alegeți o sobă pe peleți pe care ne-o amintim nu funcționează fără electricitate.

Cu noile tehnologii, dar mai ales cu studiul strategiilor mereu noi în domeniul încălzirii alternative și eco-durabile, a fost posibil să se identifice o metodologie aproape infailibilă pentru a crea un sistem de încălzire casnică capabil să încălzească toate camerele unei case cu doar un șemineu sau o singura soba, prin studiul și proiectarea exploatării situației și a dinamicii naturale de difuzie și distribuție a căldurii în sine, fără instalarea unor sisteme suplimentare de canalizare a căldurii.

Studiile de fezabilitate și situația tipică a casei constituie elementele fundamentale pentru identificarea celui mai convenabil sistem de încălzire, dar mai ales cel mai eficient pentru încălzirea acelui utilizator specific, evaluând sistemul și cea mai bună poziție pentru a garanta încălzirea pentru spațiul cel mai larg posibil.

În partea de sus a studiilor pentru utilizarea unui singur sistem de încălzire pentru întreaga casă, găsim Asociația de Încălzire Naturală, care operează în studiul și diseminarea informațiilor utile pentru crearea unor sisteme de încălzire eficiente cu sobe pe lemne și șeminee , exploatând legile fizice naturale ale difuziei căldurii. Metodologiile folosite de Asociația de Încălzire Naturală sunt de o importanță deosebită pentru a înțelege cum NU ESTE NECESAR să cumperi multe sisteme de încălzire pentru a avea căldură continuă în toată casa. Pentru cei care doresc mai multe informații, citiți și statutul Asociației.

CRITERII PENTRU INCALZIRE…

Crearea încălzirii integrale în casa dvs. care utilizează numai producția de căldură a unui șemineu sau soba, indiferent dacă este lemn sau peleti, nu este dificilă dacă urmați procedurile indispensabile care încep, așa cum am spus mai sus, din studiu și de la proiectarea situației tipice a casei și de la evaluarea celei mai bune instalații pe baza legilor fizice naturale ale difuziei căldurii.

Pe baza casei și a izolației termice a camerelor, se identifică necesitatea instalării unui șemineu sau sobă, deoarece aceste două sisteme de încălzire diferă foarte mult în ceea ce privește producția de căldură, dar mai ales în difuziunea lor: șemineul este de fapt , caracterizat printr-o căldură  imediată și cu o potențialitate mai mare a coșului de fum în care trebuie prevăzut o dispersie mică din canal.

În plus, amplasarea sistemului de încălzire își asumă o importanță deosebită și din acest motiv este necesar ca:

  • semineul este instalat in zona centrala a casei;
  • semineuleste instalat în partea centrală a casei și la primul etaj dacă casa este  pe mai multe etaje. De fapt, căldura tinde să crească și vă va permite să încălziți în primul rând zona locuită în timpul zilei și veți avea mai mult timp pentru a încălzi zona de dormit, care este de obicei situată la etajele superioare ale casei.

(Exemplu de instalare a unui șemineu în zona centrală a unei case  pe etaj)

Studiul obiceiurilor și stilului de viață al membrilor familiei, nevoile lor energetice pentru  și zonele casei, care este necesar pentru a identifica sistemul de încălzire care se potrivește cel mai bine utilizatorului, este, de asemenea, de o importanță deosebită, întotdeauna cu scopul de a limita încălzirea la un singur sistem.

Din acest motiv, este necesar să ne gândim că pentru realizarea unui capac termic integral pentru toate încăperile locuite ale casei este necesar să se mărească autonomia încărcăturii de combustibil.

De fapt, pentru a identifica sistemul de încălzire care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. de energie, având în vedere întotdeauna scopul de a alege un singur sistem pentru producerea căldurii, este necesar să se țină seama de caracteristicile difuziei căldurii, adică dacă aceasta se produce prin radiații sau prin convecție permițând obținerea unei distribuții diferite a căldurii. Mai mult, din același motiv este necesar să alegeți sistemul de încălzire cu puterea termică necesară pentru a acoperi întreaga casă, în toate condițiile climatice.

CARE ESTE CEL MAI MARE BENEFICIU AL UNEI SINGURE INCALZIRI: Rezumat…

Cu acest tip de încălzire naturală menajeră sau care poate fi numită și încălzire inteligentă, este posibil să lăsați șemineul sau soba aprinse la toate orele zilei, reducând aprinderea sau temperatura în timpul orelor din zi când lucrați, pentru a consuma acea cantitate de căldură economisită în cele mai reci ore ale zilei.

Cu încălzirea cu un singur dispozitiv sau coș de fum, există o economie semnificativă în factura de energie electrică și garantează un consum mai inteligent de resurse regenerabile: alegerea unui singur sistem de încălzire sau mai degrabă necesitatea unui singur aparat pentru producerea de căldură generează, de asemenea, un o anumită autonomie și mai puțină dependență de sursele epuizabile și întreținerea și îngrijirea mai multor aparate electrice sau electronice.

(Exemplu de instalare a unei sobe pe lemne în zona centrală a unei case dezvoltată pe un etaj și cu izolație termică medie)