Cât pot economisi cu sobele pe peleți?

Cât pot economisi cu sobele pe peleți?

Este adevărat că sobele pe peleți sunt capabile să garanteze economii excelente de energie? Cum se poate face acest lucru? Care sunt factorii care trebuie luați în considerare atunci când achiziționați o sobă pe peleți de calitate excelentă? Cum se cuantifică costurile unei sobe pe peleți în bugetul familiei? Cum se calculează consumul unei sobe pe peleți?

Odată cu sosirea sezonului de iarnă, problema costurilor de încălzire este resimțită, așa că mergem în căutarea celei mai potrivite metode pentru apartamentul dvs., astfel încât să optimizăm utilizarea energiei.

Există multe metode pe piață pentru încălzirea spațiului; unii folosesc combustibili naturali, ecologici capabili să respecte mediul înconjurător, în timp ce alții se bazează pe materiale tradiționale, sau gaz.

(Soba pe peleti)

Când cumpărați un sistem de încălzire, indiferent dacă este mic sau mare, căutați întotdeauna un sistem care să garanteze economii excelente de energie și, în ultimul timp, sobele pe peleți sunt preferate.

De fapt, acestea vă permit să economisiți pe consumul de energie, dar și pe emisiile dăunătoare în mediu, astfel încât să vă puteți lăuda cu titlul de sistem de încălzire eficient și ecologic. Întrebarea este: este cu adevărat posibil să economisiți bani cu sobele cu peleți?

Peletii sunt unul dintre cei mai economici și naturali combustibili de pe piață. Costul este de aproximativ 5 euro și acest lucru este foarte satisfăcător pentru cei care se pregătesc să cumpere o soba.

Costul peletilor, de fapt, este mai mic decât orice alt combustibil disponibil pe piață, chiar și în comparație cu lemnul de foc. Mai mult, peletul este capabil să asigure o putere termică mai mare, deoarece fiecare cilindru unic, care provine din deșeurile de lemn, fără umiditate, permite aprinderea imediată, capabilă să reziste mult timp.

(Arderea peletilor)

În plus, utilizarea peletilor ca si combustibil poate afecta pozitiv mediul înconjurător, deoarece emisiile de CO2 sunt în mod decisiv înjumătățite, în comparație cu combustibilul cel mai natural, și anume lemnul.

Cele mai comune sobe pe peleți sunt cu aer și cu  apa. Acestea din urmă, numite hidrosobe, reprezintă sisteme foarte interesante și inovatoare, care vă permit să înlocuiți cazanele vechi prin încălzirea apei din radiatoare folosind un kit special.

În plus, sobele pe peleți vă permit să programați săptămânal aportul de căldură, pentru a garanta o autonomie completă, precum și o gestionare optimizată a încălzirii.

CUM SA ECONOMISITI BANI, ENERGIE SI SA PROTEJATI MEDIUL CU AJUTORUL SOBELOR PE PELETI?

Utilizarea peletilor garantează economii de energie cu peste 40% mai mult decât orice sistem tradițional de încălzire.

Această afirmație foarte reconfortantă, aparent idilică, poate fi de fapt transformată în realitate cu ajutorul sobelor pe peleți; cu toate acestea, pentru a obține o astfel de economie considerabilă, este esențial să se ia în considerare atât costurile de instalare, cât și cele de întreținere.

Pentru ca o sobă pe peleți să garanteze performanțe ridicate, cu o cheltuială minimă de energie, este necesar să achiziționați un model potrivit, adecvat, prin urmare să alegeți un sistem de calitate excelentă, pentru care este necesar să cheltuiți o sumă considerabilă.

După cum s-a menționat deja, costul peleților nu poate afecta în mod semnificativ bugetul familiei, deoarece acestea reprezintă cei mai ieftini combustibili de pe piață: cu un cost mediu de 2,50 € / 3,50 € pe pachet.

Deși există o mare parte din piață care susține eficiența energetică mare a peletilor, există cei care, pe de altă parte, nu cred că acestea oferă performanțe miraculoase, ci sunt conforme doar cu standardul, care este comparabil cu orice alt sistem de încălzire.

Cei care susțin acest accent se concentrează pe faptul că economiile aparente derivate din peleti depind exclusiv de costul redus cu care apare pe piață, dar nu se menționează consumul de energie pe care dispozitivul îl oferă.

Soba pe peleți, ca orice sistem de încălzire (cu excepția șemineului pe lemne), pe lângă producerea căldurii, necesită și utilizarea energiei electrice pentru a funcționa. Prin urmare, consumul sobei pe peleți trebuie evaluat în întregime, inclusiv acest aspect.