
încălziți, gătiți și produceți apă caldă într-un singur gest cu termosobele
Pentru cei care doresc să aleagă în cunoștință de cauză în ceea ce privește raționalizarea surselor de energie, termosoba se remarcă pentru performanțele sale excelente în ceea ce privește încălzirea și producția de apă caldă menajeră, cu o reducere semnificativă a consumului de energie.
Termosemineul este soluția ideală pentru cei care doresc să utilizeze cât mai bine combustibilul ecologic și arderea: în timp ce vă încălziți casa, cu aceeași căldură puteți alimenta alte sisteme de încălzire, puteți produce apă caldă pentru instalații sanitare și eliminați încălzitorul de apă, un element de mare consum de energie în casă.
Ușa din sticlă sau cu imbracamintea din ceramică care își mărește eficiența termică, plasează termosoba ca un element cheie în bucătăria dvs., permițându-vă să gătiți orice fel de mâncare pe grătar sau pe plita, chiar dacă în toate aceste avantaje par a fi mai lente de implementat, deoarece necesită instalarea unui canal mai mare, a unei admisii externe de aer și este inutilizabilă în sezonul de vară, din acest motiv este necesar să existe surse alternative de producție de apă caldă .
Instalarea unei termosobe în casa ta: avantaje
Termosoba poate fi integrată în sistemul dvs. de încălzire existent, datorită unui sistem de supape și a unei unități de control electronic care se sincronizează cu sursele de căldură și reglarea aerului de ardere. în acest fel, sistemul tradițional se activează automat atunci când nu aveți posibilitatea de a controla funcționarea acestuia, în timp ce termosoba cu lemne devine sistemul utilizat atunci când sunteți acasă, permițând un consum de combustibil mai mic. De asemenea, în acest caz, este necesară planificarea instalării combustiei în funcție de poziția unității de control electronic a caloriferelor; această operațiune trebuie efectuată de un inginer de încălzire, mai ales dacă cele două sisteme sunt îndepărtate și necesită lucrări de construcție.
De asemenea, termosoba/termosemineul nu are nevoie de un serviciu special de întreținere, pe lângă curățarea anuală a coșului de fum și a camerei de ardere, însă înainte de a achiziționa una, este necesar să știți că fiecare sistem este supus reglementărilor CEE și UNI, care garantează siguranța în funcționare și rezistență în timp: verificați întotdeauna certificările și aprobările naționale și internaționale, de asemenea, în diversele tipuri disponibile pe piață, cu aer și apă, deosebit de apreciate pe piața de încălzire durabilă.
Energia generată în timpul arderii este canalizată în aripioare și captată: mecanismul determină creșterea temperaturii și arderea particulelor încă neprocesate promovează o emisie curată de fum; Sticla ceramică cu rezistență de până la 800 ° C vă permite să vedeți focul ca într-un șemineu tradițional creând o atmosferă caldă și primitoare.
Reduceți consumul de combustibil cu un termosemineu: este posibil?
Alegerea unui termosemineu pentru casa ta înseamnă, după cum am menționat mai sus, să folosești un singur sistem pentru încălzirea locuinței tale și pentru generarea de apă caldă menajeră . Deja faptul de a include două nevoi de bază pentru ocupanții locuinței într-un singur sistem implică o reducere a consumului, dacă atunci dorim să adăugăm și economii la costul lemnului, atunci factura se reduce și mai mult. Șemineul termo, de fapt, permite producerea de căldură și apă caldă folosind un singur proces de ardere, un factor care vă permite să nu mai aveți nevoie de electricitate pentru a încălzi apa, funcție încredințată anterior încălzitorului de apă.
Este posibil să se facă o estimare mică a consumului de energie subliniind că, consumul de combustibil, și în special lemnul, variază în funcție de dimensiunea camerei de încălzit, dar se poate spune că pentru a încălzi o cameră de 80 m2, 5 kg de lemn pe oră, în timp ce încălzirea de 200 m2 necesită 11 kg cu o eficiență termică de 80%. Economiile de energie, chiar și fără date matematice, pot fi evaluate doar cu gândul că un șemineu tradițional are cel mult o eficiență termică de aproximativ 20%, deoarece cea mai mare parte a căldurii este dispersată de coș.